Actiecomité waarschuwt: “Onthardingssubsidie impliceert afbraak van den dok”

Met de aanvraag voor onthardingssubsidies geeft het stadsbestuur Den Bleek het nekschot

GERAARDSBERGEN –  Marleen Francq en Geert Van Damme van het actiecomité ‘Den Dok Blijft’ zien in de aanvraag voor onthardingssubsidies van Den Bleek het definitieve nekschot voor het openluchtzwembad. “Opnieuw moeten communicatie en transparantie sneuvelen”, klagen de actievoerders.

Het actiecomité schonk (in afwezigheid van het schepencollege) een kostuumpje aan Manneken-Pis, maar deze folkloristische geste maakt de actiegroep niet milder. Integendeel, woordvoerders Geert Van Damme en Marleen Francq blijven op dezelfde Dok-nagel kloppen en schuwen de grote woorden niet. Het stadsbestuur is kop van jut, want volgens het actiecomité onbetrouwbaar. 

“Het stadsbestuur is de slechtste leerling van de klas. Via allerhande participatiebewegingen wordt de bevolking een rad voor ogen gedraaid. Het sluiten van den dok treft de Geraardsbergenaar in zijn hart. Het participatieplan rond Den Dok loopt ook allesbehalve transparant. De aanvraag voor onthardingssubsidies van Den Bleek werd stilgehouden, maar impliceert wel de afbraak van de volledige site”, waarschuwen Van Damme en Francq.

Participatie

Zij zien hun comité uitgroeien tot een burgerplatform en kondigen verdere acties aan. “Dat het stadsbestuur dergelijke aanvraag durft te doen op een moment dat men de bevolking poogt te paaien met participatie, tart alle verbeelding. Er zijn grenzen aan de leugens en de volksverlakkerij”, halen de twee scherp uit.