Argenta de gezondste bank van België

Bankshopper.be heeft de uitslag van de verkiezing Bank van het jaar bekend gemaakt. Daarbij verzamelde Argenta de meeste stemmen. Zo gaat de familiebank voor de vierde keer op rij met de titel aan de haal. Ook in 2009, 2011 en 2012 sleepte Argenta de overwinning in de wacht. 

En daar blijft het niet bij. Eerder dit jaar verhoogde Standard & Poor’s de rating van Argenta van BBB+ naar A-, wat een hoog niveau van betrouwbaarheid betekent. Die verhoging is opmerkelijk, omdat het

algemeen sentiment van Standard & Poor’s ten aanzien van de banksector eerder negatief blijft.

Standard & Poor’s beoordeelt Argenta Spaarbank sinds 2005. Tijdens de financiële crisis heeft Argenta zijn rating stabiel gehouden op BBB+, terwijl vrijwel alle banken ratingverlagingen hebben gekend. Argenta heeft tijdens de crisisjaren op eigen kracht en zonder enige vorm van staatssteun, zijn financiële kracht en betrouwbaarheid bewezen en zelfs fors doen groeien.

Op zondag 26 oktober 2014 maakte de Europese Centrale Bank de resultaten bekend van de uitgebreide beoordeling die zij samen met de nationale toezichthouders uitvoerde bij 130 Europese banken. Argenta kwam daar heel sterk uit en scoort ruim boven de door de ECB opgelegde vereisten. Daaruit blijkt duidelijk dat Argenta een gezonde bank is. En nu dus ook nog de beste.

Aan de basis van deze beoordelingen ligt een gezonde, sobere bedrijfsfilosofie: eerlijk advies en eenvoudige formules aan correcte prijzen. Zonder loze beloften. Want Argenta is een bank zoals een bank hoort te zijn.

Wilt u meer weten over de gezonde aanpak van Argenta? 

Vind een kantoor in uw buurt op www.argenta.be