Atletiek Land Van Aalst wil sport toegankelijker maken voor iedereen

Foto Hendrik De Schrijver

Binnenkort start Atletiek Land Van Aalst vzw (ALVA) samen met CERA het project “IEDEREEN ATLEET+” op.

De Vlaamse Atletiekliga (VAL) lanceerde in 2015 een gelijknamige campagne ter bevordering van een aanbod voor kansarmen en etnisch-culturele minderheden.

Met dit project wil ALVA, hierbij financieel gesteund door CERA, drempels weghalen die het mensen die het financieel moeilijk hebben onmogelijk maken om aan sport te doen.
De vereniging past al jarenlang het kansentarief van 25% toe op de lidgelden en deelname aan haar kampen maar breidt dit op deze manier uit naar de aanschaf van schoeisel. Een degelijke loopschoen kost immers makkelijk evenveel (of meer) dan het jaarlijks lidgeld.
Sport mag voor deze Aalsterse atletiekclub niet uitsluiten maar moet mensen verbinden. 
De club heeft ook concrete plannen voor een aangepaste werking specifiek voor G-sporters.

Start2Run

Vanaf zondag 6 september organiseert ALVA (Atletiek Land Van Aalst vzw) in samenwerking met Aalst Sport en de Vlaamse Atletiekliga haar jaarlijkse tien weken durende Start2Run. 

Na tien weken loopt men 5 km, dé manier om op een verantwoorde en veilige manier de overtollige corona-kilootjes kwijt te raken.

Deze editie is bijzonder omdat tegelijk promotie wordt gemaakt voor de pas aangelegde loopomloop, een realisatie van Sport Vlaanderen en Aalst Sport.

Hierdoor kon de deelnameprijs aan deze initiatie gereduceerd worden tot het terugbetalingstarief van het ziekenfonds.

De begeleiding is exclusief in handen van begeleiders die gevormd zijn aan de Vlaamse Trainersschool en wordt “COVID-proof” georganiseerd.

Voor meer info en online-inschrijving: www.atletieklandvanaalst.be .

Trainingen beginnen en eindigen bij “de Portier” op  Schotte.