Bouwaanvraag polyvalente zaal een lege doos?

GERAARDSBERGEN – De polyvalente zaal De Doos in het provinciaal domein De Gavers is goed en wel een jaar operationeel, maar toch krijgt het project nog tegenwind. Het Milieufront Omer Wattez (MOW) diende een klacht in, waarna de Raad voor Vergunningsbetwistingen de bouwaanvraag voor de doos vernietigde. 

De polyvalente zaal staat er en is volop in gebruik, maar dat belet niet dat er zich alsnog een procedureslag aandient nu op klacht van het MOW de bouwaanvraag werd vernietigd. De bouwvergunning voor De Doos werd in 2015 verleend aan het provinciaal domein De Gavers, nadat het openbaar onderzoek geen bezwaren had opgeleverd.

Overstromingsgebied

Maar dat ziet het Milieufront Omer Wattez toch anders. MOW werpt op dat de hal in een biologisch waardevolle zone werd gebouwd wat een hypotheek werpt op het gebied. Dat De Doos ook als feestzaal met buitenzone dienst doet, vindt het MOW niet verenigbaar met de natuurlijke omgeving. De betonnen constructie botst met het open karakter van de Dendermeersen, zo wordt geopperd. Dat De Doos bovendien in overstromingsgebied werd gebouwd zint MOW evenmin, net als de aanpassingen die het terrein onderging voor de hal.

De Raad voor Vergunningsbetwistingen bleek oren te hebben voor de argumenten van het MOW en vernietigde de bouwaanvraag. Het dossier wordt nu verder onderzocht door de bevoegde diensten, waarna een nieuwe uitspraak volgt. Die wordt binnen de vier maand verwacht.