Bremt & Gary , de reklamstemmen van Ajoin Music

De reklamstemmen van Ajoin Music

Gekend van de meest komische reklammekes op Ajoin Music: Den Bremt (Prins in 1998) en Gary (Prins in 2001). In de Media Building aan de Hertshage in Aalst spraken we af…

Naar de prinsenverkiezing geweest?

Bremt: Uiteraard, jaarlijkse traditie. Yvan heeft verdiend gewonnen.

Jullie zitten ook bij de Prinsencaemere

Gary: Ja, we zijn 13 jaar weggebleven, maar 2 jaar geleden hebben we ons laten overhalen om opnieuw mee te doen. 

Picqueur heeft dat heel schoon komen vragen. Vorig jaar heeft Bremt dan meegedaan aan de Revue, ik kon niet want  ik had mijn kruisbanden gescheurd. Dit jaar waren we allebei paraat in Wieze. 

Jullie zijn vooral gekend van de reklammekes op Ajoin Music. Jullie zijn daar al jaren mee bezig.

Bremt: Dat is ondertussen al 13 jaar. Nu schrijven we vooraf teksten uit, maar toen we 13 jaar geleden begonnen kregen we enkel een papiertje met wat uitleg op gekrabbeld, de rest moesten we ter plaatse improviseren. De beste reklammekes hebben we opgenomen op een zatte zondagmorgen. (lacht)

Dus jullie schrijven de teksten zelf?

Gary: Yep, maar het gebeurt af en toe dat we al in de studio aan het opnemen zijn en dat er nog een last minute spotje bij komt, en dan is er uiteraard maar weinig tijd om nog iets te schrijven en moet je improviseren, maar dat zijn we ondertussen al gewoon. 

Bremt: Als we een gezongen spotje moeten maken, ben ik daar ook overdag mee bezig, welk melodietje kunnen we gebruiken? Dat gebeurt veelal in de wagen, of in mijn geval, de camion. Er passeert een liedje waar je de naam van de adverteerder kan opplakken en je bent vertrokken. Vervolgens gaan we op zoek naar een instrumentale versie van dat liedje. 

Presenteren doen jullie niet?

Gary: Ik heb dat een jaar gedaan. Ik nam op vrijdag op, het werd de week nadien uitgezonden. Maar het was niet live en dat is toch anders. 

Bremt: Zo eens een paar uurtjes live, dat zou ik wel zien zitten, elk met een fles Campari bij ons (lacht)

Gary: ‘t voil irken!. Het moet wel ‘s nachts zijn, want de kinderen moeten al slapen! We zouden ons nogal kunnen uitleven. Misschien toch de moeite om eens over na te denken.

Ook een traditie: het G&B Café! 

Dit jaar in de Kontwaar, schuin over ‘t Feestpaleis.

Gary: yep, hij de Kont en ik de Waar, en wer gon makanderen gerest loten (lacht). 

Bremt: allé, d’n iersten ouved toch.

Gary: Het is nu al het 14e jaar G&B Café! De eerste 5 jaar in ‘t Crayken, waarvan we de laatste 2 jaar ook De Geniepigen Droak openhielden. Dat was niet de bedoeling, maar de Jake heeft ons toen overtuigd om ‘t Crayken toch ook nog open te houden.

Bremt: Dat was ook plezant, maar met 2 is toch anders. We voelen elkaar aan en letten ook op elkaar.

Gary: ‘t is te zeggen, ik let op u! Het is beter dat ik erbij ben, want als den Bremt alleen is steekt hij nogal stoten uit. Zo kwam er ooit een steekvlam van een meter uit de versterker. Nog een geluk dat ik erbij was of er was brand uitgebroken. Een andere keer ging eerst ik en daarna Bremt met een masker op naar een nabij gelegen café en dronken we enkele klanten hun bier leeg. Nadien stuurden we onze garçon op met datzelfde masker, hij kreeg natuurlijk overal de volle lading.

Bremt: In’t Crayken indertijd hebben we ooit een vrouw, die ver over haar theewater was en op de toog lag te slapen, haar kostuum uitgedaan. Die vertrekt dus zonder kostuum naar huis. Daags nadien komt ze terug binnen: “Moeje na ewa weten, ze emmen vannacht men kostuum gepikt, oe kan da na?”. Uren later kletst ze opnieuw binnen in ‘t café en valt ze opnieuw in slaap aan den toog. We hebben toen voorzichtig haar kostuum weer aangedaan. Wat die gedacht heeft toen ze thuiskwam zou ik wel eens willen weten. Zo zetten we ook nootjes op tafel, maar ik heb ze eens vervangen met van die steentjes uit een bloempot die daar stond. Er was toch enen die dat potje naar binnen kapte, de modder liep van zijn kin.

Opnieuw een CD?

Uiteraard, ‘t is geen “Liekes ver bé de kaffe” of geen “Liekes ver op café”, waarvan we er 12 gemaakt hebben. Nu is het dus de 13e CD, de eerste “G&B Ceidei”. Er staat zowat vanalles op, van Hollandse stampers over Rock tot bosj.

Allez, tot in de Kontwaar dan tijdens de 3 zotte dagen!