Carnaval Ninove blijft goed op dreef

Carnaval Ninove blijft goed op dreef

Eventhal Cloë liep volledig volg voor de jaarlijkse hoogmis van de carnavalisten. Naast alle evenementen die er voorgesteld werden, werd ook de nieuwe carnavalsaffiche aan het publiek voorgesteld. Een ding is zeker: Carnaval Ninove leeft volop. Goed op dreef, zoals het nieuwe thema.

Pascal Carael, voorzitter van de Koninklijke Karnavalraad Ninove was opgetogen met de grote opkomst, de warme sfeer en het enthousiasme van de carnavalisten.  Ook dat er 15 inzendingen binnen kwamen voor de nieuwe carnavalsaffiche deed hem zichtbaar deugd. Het winnend ontwerp kwam van Sam De Brabanter van carnavalsgroep Iejt & Geriejt. 

Sam vertelt hoe hij bij het ontwerpt gekomen is: “Ik koos voor een karikatuur als blikvanger omdat dit carnaval typeert. De wortels op de affiche zijn omleidingsborden en ik heb ook een oude stadskaart van Ninove verwerkt in de affiche.”

Goed op dreef

Het nieuwe thema voor carnaval is ‘Goed op dreef’. Dat is onder meer ook een verwijzing naar de grote wegenwerken in de Dreefstraat. Ook werd door de Jongeren Karnavalraad de winnaar bekendgemaakt van de wedstrijd om de carnavalspin 2019 te ontwerpen in samenwerking met de Stedelijke Feestcommissie.

De winnaars zijn Sammy Van der Straeten en Christophe Van der Biest van carnavalsvereniging NKV Vantaudj op Tasj, die samen het winnende ontwerp instuurden. De pin komt er ter vervanging van de kaartenverkoop die de groepen jaarlijks moesten doen. Het thema voor de prinsaanstelling op zaterdag 23 februari werd eveneens bekendgemaakt en is ‘Op Safari’ geworden.

De Wettelgazet

En net zoals bij de vorige editie zal ‘De Wettelgazet’ opnieuw worden uitgegeven door Uitgeverij-Infoblad Aktueel. Dit magazine met alle informatie rond Carnaval Ninove werd ter gelegenheid van Carnaval 2018 voor het eerst uitgegeven en kende meteen succes bij zowel de lezers als de adverteerders. 

De Wettelgazet loopt in samenwerking met de dienst Evenementen van de stad Ninove en alle carnavalsinstanties en wordt in Ninove en omstreken huis-aan-huis bedeeld. Adverteerders nemen contact op met Carla Jacobs op 0496/28 10 28