Carnaval Ninove trekt op safari voor nieuwe prins

De Koninklijke Karnavalraad Ninove organiseert op zaterdag 23 februari de jaarlijkse prinsaanstelling, deze keer rond het thema ‘Op Safari’. Of er tijdens de carnavalsparty ook grof wild zal worden geschoten, is niet zeker. Maar dat het weer volle bak genieten wordt, dat staat vast.

Wie de nieuwe prins carnaval wordt in Ninove, blijft een goed bewaard geheim tot de prinsaanstelling. Ook dit jaar wordt er alweer druk gespeculeerd over wie het zal worden. Voorzitter Pascal Carael van de Karnavalraad gaf al een kleine tip: “De nieuwe prins is goed gekend in het Ninoofse carnavalsmilieu, is al jaren actief in carnaval en heeft bij verschillende carnavalsverenigingen gezeten”.

Maar zoals ieder jaar zal niemand echt weten wie het zal worden tot het moment waarop ceremoniemeester Giovanni Neckebroeck de nieuwe Prins naar het podium zal leiden. Dat is het magische moment waarop het carnaval Ninove bij de keel grijpt, en het publiek uitzinnig wordt van vreugde. De carnavalisten zullen – gehoorzaam als ze zijn – ongetwijfeld verkleed in het thema ‘Op Safari’ naar de prinsaanstelling komen. De mooist verklede carnavalisten maken kans om een prijs te winnen. Er zullen tevens diverse optredens zijn van carnavalisten. 

Afscheidsliedje

Extra attractie: afscheidnemende Prins Chena zal haar afscheidsliedje brengen, en tal van carnavalisten waaronder de Prinsencaemere en Fred & Tet treden op. De carnavals-dj’s, Jorn, Tim, Mojive en Greg staan in voor de ambiance.

Tip: koffers, rugzakken en dergelijke zijn uit veiligheidsoverwegingen verboden. Ook dieren zijn niet toegelaten. De prinsaanstelling vindt op zaterdag 23 februari plaats in de Eventhal Cloë in de Merellaan, enkel te bereiken via de Ring. De deuren openen om 21.30 uur. Kaarten kosten 6 euro in voorverkoop en 9 euro aan de kassa.