De Spiraal al 10 jaar dé ontmoetingsplek voor jongeren

GERAARDSBERGEN – Jeugdcentrum De Spiraal is 10 jaar actief. Een decennium lang al is De Spiraal dé plek voor jongeren om hun vrije tijd door te brengen.  

Op het podium van de Spiraal heerste een gezellige drukte en tal van ronkende namen passeerden de revue met onder meer Triggerfinger, Black Box Revelation, Balthazar, Raymond Van Het Groenewoud, Heidenroosjes, Regi, Guido Belcanto.  Toch is de fuifzaal niet enkel een plek voor concerten en fuiven. Ze biedt ook onderdak aan beurzen, debatten, vergaderingen, recepties, speelpleinwerking, quizzen, of ouderfeesten. Kortom een multifunctionele ruimte waar Geraardsbergen gretig gebruik van maak.

Parketzaal

Wie nog niet klaar is voor het grote podium of wie zijn kunsten wil verfijnen kan terecht in de repetitiebox. Deze geluidsdichte ruimte is uitgerust om ongestoord te kunnen oefenen. Daarnaast beschikt het Jeugdcentrum ook over twee polyvalente zalen waar vergaderingen, workshops en voorstellingen allerhande kunnen doorgaan. Tijdens de examenperiode wordt de parketzaal daarnaast ook opengesteld voor de studerende jeugd van Geraardsbergen, die daar overigens gretig op inpikt.

De werking draait op heel wat vrijwilligers en die verdienen ook een bloem uit de ruiker van 10 jaar CC De Spiraal. Op zaterdag 17 september vindt in Jeugdhuis De Ressort het Gala van de Giesbaargde jeugd plaats.