Denderoord blijft inzetten op kwalitatieve zorg

Denderoord blijft inzetten op kwalitatieve zorg

GERAARDSBERGEN – In het woonzorgcentrum Denderoord aan de Hoge Buizemont in Geraardsbergen wordt een nieuw oproepsysteem voor de bewoners geplaatst. “Dat stelt ons in staat om blijvend kwalitatief hoogstaande zorg aan te bieden”, zegt OCMW-voorzitter David Larmuseau.

‘Huizen zijn luizen.’ Dat aloude gezegde is ook van toepassing op het woonzorgcentrum Denderoord, dat een ambitieus vernieuwingsproject uitstippelde voor het hele complex. Binnenkort wordt er een nieuw oproepsysteem voor de bewoners geplaatst. Dat biedt een tweevoudig voordeel. Vooreerst komt er een draadloze oproepknop en bovendien registreert het nieuwe systeem hoe lang het duurt alvorens een interventie komt na een oproep.

Ruimere visie

“We doen er alles aan om die infrastructuur tip top in orde te houden met een maximaal comfort voor de gebruikers”, onderstreept David Larmuseau.  Dit project past binnen een ruimere visie om het Denderoord blijvend in orde te houden. De voorbije jaren vonden brandbeveiligingswerken plaats, werd de toegankelijkheid verbeterd en een verouderde vleugel gerenoveerd. Verder gebeurde de invoering van een mobiel zorgdossier, werd de lift gemoderniseerd en gebeurde de aankoop van hoog-laag comfortbedden,  zetels en bijkomend tuinmeubilair. Vorig jaar nog vonden schilderwerken en dakwerken plaats. (GP)