Editie 2020 in het teken van 60 jaar carnaval Ninove

NINOVE – 1 maart 2020 is nog ver af, maar dat houdt Ninove niet tegen om al stevig in carnavalmodus te gaan. Nu het Wortelmanneken zijn carnavalplunje kreeg aangetrokken en de nieuwe carnavalaffiche  werd voorgesteld, is te aftellen naar editie 2020 volop aan de gang. Het wordt trouwens een bijzondere editie, want Carnaval Ninove viert zijn 60ste verjaardag. 

Ceremoniemeester van de Koninklijke Karvalraad, Giovanni Neckebroeck maakte het opgang trekken van de nieuwe carnavalperiode vanop de eerste rij mee en doet voor ons zijn verhaal. 

Giovanni: “11 november begon met een bezoek aan het Wortelmanneken, die in carnavalsplunje werd gestoken, waarna het hele gezelschap zich naar ‘Dingsken’ begaf, voor een pakkende herdenking voor de overleden carnavalisten. De Koninklijke Karnavalraad koos vervolgens voor een vernieuwde opening ter gelegenheid van 60 jaar carnaval Ninove. Het waren The Horny horses die met muziek uit de jaren 60 de dag op gang speelden. Daarna werd het volledige programma voorgesteld door de verschillende carnavalsinstanties.”

Keizer Don August

Belangrijk nieuws was er van De Ridders in de Wortelorde in verband met Kindercarnaval, Giovanni verder. “Doordat het carnavalsweekend samenvalt met de wielerwedstrijd ‘De Omloop’ starten de inschrijvingen reeds om 9.30 uur in CC De Plomblom en vertrekt de stoet om 12 uur naar de sporthal voor een grote kindershow.”

“De Prinsencaemere stelde prins Dario aan als aspirant, en maakten bekend dat er een tentoonstelling  over Keizer Don August zal plaatsvinden in het Oud-Stadhuis van 1 tot 8 februari volgend jaar.  De Jongerenkarnavalraad mocht de winnaar van de officiële carnavalspin 2020 bekendmaken en voorstellen. Het winnende ontwerp kwam van MKV Groulek Dest.”

Lindsay en pin

Ceremoniemeester Giovanni zag nog enkele belangrijke elementen: “De Stedelijke Feestcommissie organiseert op zondag 16 februari het ‘Feest der Senioren’, met een optreden van Lindsay in de eventhal Cloë. Belleman Hans Van Laethem stelde samen met de Wettelwacht hun nieuwe kostuums voor, en er wordt een pin naar aanleiding van 25 jaar Wettelverbranink uitgebracht.”

“Tevens werd het thema van de prinsaanstelling, die paatsvindt op zaterdag 15 februari, bekendgemaakt. Het werd ‘De Joarn 60’. De carnavalisten kunnen alvast nadenken hoe ze in gepaste outfit naar het grootste feestje van het jaar kunnen, waar de vijf mooist verklede personen een prijs kunnen winnen, roept Giovanni alvast op