EENDRACHT 100

Nooit zakte Eendracht zo diep en toch moet er gevierd worden op het 100-jarig bestaan. En dat zal ook gebeuren, met een prachtige expo en een paar galamatchen. In het Pierrre Cornelisstadion krijgen de belangstellenden tot 12 juni de kans om een prachtige expo te gaan bewonderen. Met clubitems, een wall of fame, een videomontage en exclusief materiaal. 

De ex-sterren van Eendracht en Anderlecht komen aan bod op zaterdag 15 juni in een “Legends Game”.  Van de partij zijn al Gilles De Bilde, Vladan Kujovic, Predrag Filipovic, Peter Van Der Heyden en mogelijk ook Edwin Van Ankeren. De eerste namen bij Anderlecht zijn Bart Goor, Danny Boffin, Mark De Man, Stéphane Stassin en wellicht Nicolas Frutos. Aftrap om 19u00 in het Pierre Cornelisstadion.

Op zaterdag 22 juni is het Nederlandse AZ te gast met een paar toppers van het Nederlands voetbal in een “Century Game” . Een topmatch voor de fans die de jongste jaren niet altijd op het beste voetbal werden vergast. AZ, een vaste waarde in de Europa League, is onder het bewind van John Van den Brom opgeklommen naar de top-vier van Nederland. In 2009, toen Moussa ‘tita tovenaar’ Dembélé er het mooie weer maakte, pakte de club uit Alkmaar nog de Nederlandse titel. Aftrap om 20u00.

Iendracht veroit!

Een 100-jarig bestaan, daar hoort ook een boek bij. Sportjournalist bij Het Laatste Nieuws, Jan Van Lijsebeth, bundelde alle gegevens over de club in een werk waarvan niet alleen door de echte Eendrachtfans zal gesmuld worden.  Een traditieclub met Europese hoogten en nationale laagten, trainers- en voorzitterswissels, dreigende en doorgegane faillissementen, titels en degradaties, gemanipuleerde wedstrijden, scheidsrechterschandalen, omkoperij en nog meer van dat fraais. 

Niets wordt in “Iendracht veroit” uit de weg gegaan. Geen club in België die in lagere regionen speelt die zoveel aandacht naar zich kan toetrekken. En dat heeft men bij de uitgeverij allicht ook beseft. We zijn er zeker van dat het boek door menig voetbalfanaat als een zoet broodje zal gesmaakt worden. En je hoeft er niet eens Oilsjteneir voor te zijn.

Het boek is in ‘full colour’ en met een hardcover en telt 256 pagina’s. Je kan nu al intekenen en dan ontvang je een exemplaar in december. Het boek is te koop voor 35 euro. Voor 5 euro extra komt jouw naam in dit naslagwerk. 

Overschrijven kan naar rekeningnummer BE21 3631 5949 3403.