Eerst geboorteboom ingehuldigd in Park van Mesen

Zaterdag 21 maart is de allereerste geboorteboom van Lede feestelijk ingehuldigd in het Park van Mesen. 125 kindjes geboren in 2014 mochten hun ‘Boomdiploom’ komen afhalen. Achteraf was er een receptie in het woonzorgcentrum Markizaat.

Op zaterdag 21 maart liep het Park van Mesen vol met een opvallend jong publiek. 125 kindjes uit Lede kregen de eer om de allereerste geboorteboom van Lede in te huldigen. Samen met burgemeester Roland Uyttendaele (CD&V), schepen van cultuur en feestelijkheden Elke Meganck (CD&V) en schepen van burgerzaken Stijn Wille (Open VLD) mochten de kinderen en ouders hun ‘Boomdiploom’ in ontvangst nemen. Op dit certificaat stond, naast hun naam, dat ze officieel deel uitmaakten van de boom. De boom zelf was een winterlinde of Tilia Cordata. De boom staat symbool voor creativiteit.

“Een ideale locatie om met de kinderen te komen spelen, waarbij ze hun eigen geboorteboom en naamplaat kunnen bewonderen,” legt Stijn Wille uit in zijn speech. 21 maart is niet alleen de eerste lentedag van het jaar, maar ook de nationale boomplantdag. “De datum is dus niet zomaar gekozen,” zegt hij. Een voor een werden de kinderen aangekondigd waarna ze hun boom konden toedekken met wat aarde. Het initiatief kwam tot stand dankzij de gemeente Lede en de gezinsbond. De jonge gezinnen kregen een jaar gratis lidmaatschap bij de gezinsbond, waar ze kunnen deelnemen aan tal van bruisende activiteiten. Na de inhuldiging werden de gezinnen uitgenodigd in het woonzorgcentrum Markizaat voor een receptie.