En nu, Eendracht?

Eendracht Aalst heeft zich niet kunnen redden in eerste amateurklasse. Waar men vooraf zelfs hier en daar het woord eindronde in de mond durfde nemen, liep het tijdens het seizoen volledig fout en zakt Aalst opnieuw naar tweede amateurklasse. Terug naar af dus. Op de website van de club laat het bestuur weten zwaar ontgoocheld te zijn en verontschuldigt het zich tegenover de fans. Op sociale media zijn de meningen verdeeld, al overheerst ook hier het gevoel van ontgoocheling. 

Het seizoen begon met drie gelijke spelen, en daarmee schiet je natuurlijk ook niet veel op. Er werd dit seizoen trouwens 10 keer gelijk gespeeld op 30 wedstrijden. 

Eerste grote domper was het thuisverlies tegen de rivalen uit Denderleeuw met 0-2.  Na winst op het veld van RWDM (1-3) op speeldag 13 haalde den Iendracht slechts 1 puntje uit 7 wedstrijden. Op het eind van het seizoen werd het toch nog spannend na een 9 op 18, maar den Iendracht verloor zijn laatste drie wedstrijden van de competitie. Na 3 trainerswissels en enkele paniekaankopen tijdens de winterstop zakt Aalst dus naar tweede amateurklasse. Over hoe het nu verder moet is het koffiedik kijken. Hoe zit het met de schuldenberg? Wie van de huidige kern blijft, maar vooral: welke sponsors blijven?

Een traditieclub als Aalst hoort thuis in 1B, maar zoals het er nu voorstaat, zal dat nog niet voor de eerstkomende jaren zijn. 

Ondertussen is ook de droom van een nieuw stadion al opgeborgen. Maar alle schuld in de schoenen van het bestuur schuiven, zoals sommigen doen op sociale media, is te kort door de bocht. Ook het geluk stond niet aan de zijde van Aalst dit seizoen. Dikwijls de betere ploeg, de beste kansen, maar met lege handen achterblijven. Frustrerend voor zowel spelers, bestuur als supporters.

Maar let op, want als Aalst volgend seizoen weer aan de top speelt, staan de supporters er ook weer! En het is niet de eerste tegenslag dat den Iendracht te boven komt. Iendracht Veroit !!