Geduld brandweer Denderleeuw raakt op

DENDERLEEUW – In Denderleeuw hebben ze door de politieke crisis al een en ander meegemaakt en het einde is nog niet in zicht. Maar een gemeentehuis dat helemaal met schuim wordt ondergespoten, dat was toch een nieuw opmerkelijk feit. De brandweerlieden zijn hun aftandse huisvesting beu en eisen dat er werk wordt gemaakt van een nieuwe brandweerkazerne.

De brandweerkazerne van Denderleeuw heeft zacht gezegd haar beste tijd gehad. Iedereen is het erover eens dat er dringend een nieuwe kazerne moet komen, alleen het dossier raakt om verschillende reden maar niet rond en de nieuwe locatie laat op zich wachten. De kwestie sleept al jaren aan. De aankoop van de site Van Roy kon een oplossing bieden, maar het parket voert een onderzoek naar mogelijk gesjoemel in dit dossier. Terug naar af dus, al buigt zich intussen alweer een werkgroep over het gevoelige thema.

Maar het geduld van de Denderleeuwse spuitgasten raakt op. Zij zijn het politieke getouwtrek en de impasse beu en willen dat er beweging komt in het kazernedossier. Om hun ongenoegen kracht bij te zetten trokken ze naar het gemeentehuis waar de gemeenteraad plaatsvond, en spoten het gemeentehuis en het plein voor het administratief centrum onder met een dikke laag schuim.

Het leken wel winterse taferelen. NV-A-bestuurslid Bert Van Vaerenbergh kon er niet mee lachen en stormde het plein op. Naar eigen zeggen met een stoel boven het hoofd om zich tegen de waterspuit te beschermen. Anderen beweerden dat de man de spuiters te lijf ging met een stoel. Actie genoeg, daar in Denderleeuw.