Geld in het water?

Geld in het water?

Aalst – De Stad Aalst organiseert een wedstrijd voor tijdelijke invullingen binnen het gebied van het stadsvernieuwingsproject ‘De Kaaien’ langs de Dender en is daarvoor op zoek naar Aalsters creatief talent.

Een ludiek filmpje van de hand van Matthias Phlips (MAT) moet prikkelen om een verrassend idee in te zenden. De stad smijt er dus geld tegen, ook al omdat het winnende idee 20.000 euro kan winnen.

Maar moet dit wel allemaal, er staat al een houten gedrocht op de Kaaien. De constructie wordt niet gebruikt en neemt parkeerplaatsen in. Maar tekentalent Mat kan er maar wel bij varen. Het geeft voor de stad een passe-partout om verder te doen met hun utopie. De perstekst zegt genoeg : “Cruisen op de Dender, met een glijbaan een frisse duik nemen in het Denderwater”… 

Met deze wedstrijd wil de stad Aalstenaars actief betrekken bij het stadsvernieuwingsproject ‘De Kaaien’. De stad wil het gebied langsheen de Dender de komende jaren opwaarderen. Er komen heel wat nieuwe woningen en nieuwe functies. Het publiek domein wordt opnieuw aangelegd met een herinrichting van de kades, aanleg van diverse pleinen, nieuwe bruggen over de Dender, aandacht voor groen en voor creatieve ingrepen… De hele buurt zal dus op termijn grondig veranderen en veel meer te bieden hebben voor de Aalstenaar. De stad wil haar bewoners de kans geven om mee hun stempel te drukken op deze ontwikkeling.