Geraardsbergen krijgt torenparking op NMBS-site

GERAARDSBERGEN – Het Masterplan voor het station en de omgeving dat al in 2013 door de gemeenteraad van Geraardsbergen werd goedgekeurd, krijgt een duw in de rug. De NMBS steekt dik 12 miljoen euro in de verbetering van de perrons en de bouw van een torenparking.

De plannen voor het moderniseren van het station en de omgeving zijn niet nieuw, maar nu mobiliteitsminister François Bellot ook de nodige budgetten voor het project vrijmaakt, worden de plannen echt concreet. Bellot voorziet twaalf miljoen voor de modernisering van de verouderde perrons en voor een betere toegankelijkheid van het station. Ook de bouw van een torenparking op de site van de NMBS zit in het pakket.

Vooruitzichtstraat

Dat is alvast een stevige opsteker voor de stad Geraardsbergen, die al langer plannen koestert om het stationsomgeving op te waarderen. Het station moderniseren en de bouw van een torenparking zijn daar een belangrijk onderdeel van. Ook Infrabel en De Lijn zijn betrokken in het Masterplan.

De totenparking is welgekomen. Aan parkeercapaciteit is er rond het station geen overschot. In de Vooruitzichtstraat moet op termijn de pendelparking plaats ruimen voor een woonproject. De verloren parkeerplaatsen worden opgevangen door de torenparking, die een capaciteit van zowat 600 wagens zal hebben.