Hoe moet het verder met jeugd in Aalst?

Aalst – Buurtwild/t krijgt van het stadsbestuur een vaste locatie in Ontmoetingshuis De Brug, met name de Boonzaal.

“Vroeger werd de Boonzaal door Buurtwild/t enkel gebruikt op basis van de beschikbaarheden op de verhuurkalender. Dat kwam niet altijd overeen met momenten die onze jongeren het best uitkomen, zoals een woensdagnamiddag of vrijdag na 16u”, aldus schepen van Jeugd Iwein De Koninck (CD&V).

Dat de jeugdwerking nu voorrang krijgt op het gebruik van de Boonzaal levert een aantal voordelen op. Zo beschikken de jongeren over hun eigen lokaal waar ze finaal ook verantwoordelijk voor zijn, een speelruimte waarin ze kunnen experimenteren en groeien. Door de activiteiten op een vaste stek te laten doorgaan, kan alles een stuk vlotter verlopen. “Het blijft onze ambitie om van De Brug een laagdrempelig ontmoetingshuis te maken. Door onze jeugdwerkers er hun eigen plekje te geven, zullen zij makkelijker contact kunnen leggen met andere organisaties”, zo besluit schepen van Welzijn Dylan Casaer (LijstA).

Terlinden

Maar is dit geen doekje voor het bloeden? Want ondertussen zitten de jongeren van JH Terlinden met de handen in hun haar. Ze zijn namelijk failliet!

Geen geld meer om wekelijks iets op poten te zetten. Had de stad hier niet beter wat aandacht aan besteed?

De immense geldstroom die richting project Cinema is gegaan had Terlinden zonder probleem kunnen redden.

Een volledige make-over van een versleten dancing was blijkbaar een prioriteit voor dit stadsbestuur.  Een plaats voor de elite jeugd misschien? Het geeft aan waarom er een concessionaris/organisator werd ingezet, want die elite organiseert zelf niet graag iets. Ook dat zou nochtans een meerwaarde zijn, jongeren zelf hun boontjes leren doppen.

Daar schiet de stad schromelijk tekort.