Jaagpad Pollare wordt breder en krijgt asfalt

NINOVE – De gravelstrook op het jaagpad langs de Dender in Pollare wordt aangepakt. De planen voorzien in een verbreding van het jaagpad en het asfalteren van de strook. De werken kunnen wellicht pas in 2022 van start gaan, nadat de omgevingsvergunning klaar is.

Het jaagpad langsheen de Dender is een veelgebruikt wandel- en fietspad. Maar er komen steeds meer klachten over de toestand waarin het jaagpad zich bevindt, vooral op Ninoofs grondgebied. Het probleem van het slechte wegdek situeert zich vooral vanaf de grens van Pollare, tot de grens met Pamel.

Naast putten, scheuren over de volledige breedte van het jaagpad en oneffenheden is vooral ook de grindstrook tussen Pollare en Ninove een doorn in het oog van vele gebruikers.

Ook bij de stad Ninove werden deze problemen vastgesteld en overgemaakt aan de Vlaamse Waterweg, die verantwoordelijk is voor de jaagpaden in Vlaanderen. 

Asfalt

Bij de Vlaamse Waterweg bleven ze niet doof voor de klachten en werd een plan uitgewerkt om aan de toestand te verhelpen. Jan Vanmarsnille van de Vlaamse Waterweg legt uit: “De werken bestaan uit een verbreding van het 2 meter brede jaagpad naar een volwaardig 3 meter breed geasfalteerd jaagpad over het volledige tracé vanaf de sluis van Pollare tot aan de brug De Zwarte Flesch in Pollare (Schuitstraat). De volledige wegkoffer wordt uitgebroken en er komt een nieuwe wegopbouw bestaande uit onderfundering, fundering, tussenlaag en toplaag uit asfalt. Hierbij wordt ook de halfverharding in Pollare vervangen door een geasfalteerd jaagpad”.