Jeugdwerking BC Black Boys Mere zit in de lift

BlackBoys

 

 

 

 

 

Het gaat goed met basketbalclub Black Boys uit Erpe-Mere. 

De club met thuisbasis in sporthal Sint-Bavo ziet zijn dynamische werking ondersteund door een groep van dik 150 medewerkers en spelers, met daarbij ook een afdeling die zich specifiek richt op de jeugdwerking. De jeugd is de toekomst, wat dat betreft laat BC Black Boys niets onverlet om de jongeren alle kansen te geven.  Algemeen coördinator voor de jeugdwerking, Danny Bael kijkt alvast ambitieus vooruit: “Volgend seizoen komen er twee en misschien wel drie ploegen bij”.

Al meer dan tien jaar timmert BC Black Boys aan de weg. De club die zeven ploegen in competitie heeft, kan bogen op een stevige algemene werking geschraagd door een grote groep van actieve medewerkers, coaches en bestuursleden. Zij zorgen ervoor dat de Benjamins A – U12, Pupillen – U14, Miniemen – U16, Junioren – U21 en de Senioren C, B en A in de beste omstandigheden hun geliefkoosde sport kunnen beoefenen.

De club heeft daarbij ook oog voor de eigen jeugdwerking.  Al twee jaar wordt intensief met de jeugd gewerkt, en dat blijft niet zonder resultaat. Nu al stromen jongeren door naar de senioren en als het van de ‘werkgroep jeugd’ afhangt zal dat in de toekomst alleen maar toenemen. De jeugdwerking zit in de lift en de club heeft de ambitie om de jongerenafdeling verder uit te bouwen.

Doorstroming

Coördinator Danny Bael: “De huidige competitie loopt af en we kijken al vooruit naar de volgende. We starten dan met twee nieuwe ploegen: Microben (-10 jaar) en Kadetten (17-18 jaar). Daarnaast denken we ook aan het opstarten van de damesploeg (Senioren), zodat we met onze club het hele spectrum bespelen. De coaches voor de nieuwe teams zijn al voorhanden, spelers die zich geroepen voelen om bij ons aan te sluiten zijn altijd welkom. Voor een vlotte rotatie hebben 12-13 spelers nodig per team. Wij kijken dus met hoop en belangstelling uit naar nieuwe leden! Onze werking is gericht op doorstroming, wat we nu al voor een stuk realiseren. Wie bij ons aansluit speelt ook effectief, iedere jeugdspeler draait mee in het geheel”.

Familiale sfeer

Basket is niet alleen een mooie sport, BC Black Boys speelt als vereniging ook een sociale rol. Vele jonge sporters krijgen de kans om zich op een sportieve en zinvolle manier bezig te houden. De teamgeest helpt hen bij hun ontwikkeling. Kameraadschap onder de jonge basketters is groot, mede in de hand gewerkt doordat BC Black Boys voornamelijk bestaat uit leden afkomstig uit de eigen gemeente. “Dat gebeurt doelbewust. We zoeken niet speciaal naar leden van ver buiten de eigen gemeente, wat de goede werking en de familiale sfeer binnen de club en tijdens de wedstrijden verhoogt”, onderstreept Danny Bael.

Extra sporthal

De gemeente zelf laat zich evenmin onbetuigd en zorgt voor ondersteuning. Daarnaast kan de club rekenen op de  steun van sponsors en moeten acties allerhande – zoals een koekjesverkoop, Nacht van de Black Boys, Halloween, e.a – voor de nodige fondsen zorgen om de hele werking draaiende te houden. Bael heeft nog een wens: “Mocht er ook nog een nieuwe basketzaal kunnen bijkomen, dat zou het voor iedereen een stuk gemakkelijker maken”, knipoogt hij richting gemeente. Thans moet BC Black Boys de zaal delen andere gebruikers, wat het afstellen van agenda’s en kalenders er niet bepaald gemakkelijk op maakt.

Intussen zit het seizoen er voor de jongeren op. Begin augustus hervatten de trainingen maar de club blijft in tussentijd altijd bereikbaar voor spelers die willen aansluiten of ouders die op zoek zijn naar informatie. 

Op de website www.blackboys.be vindt u alle nuttige info, u kunt ook een mail sturen naar blackboysjeugd@gmail.com of jeugdcoördinator Danny Bael contacteren op 0475-91 25 22.

bb