Kennel ‘Of Flanders Best’ laat koehond schitteren

Kennel ‘Of Flanders Best’ laat koehond schitteren

ROOSDAAL – ‘Of Flanders Best’, ook wel gekend als de Pajottenlandbouvier staat garant voor kampioenen. De kennel uit de Knoddelstraat 46 in Borchtlombeek laat de Vlaamse koehond volop schitteren. 

Wie voor een rashond kiest, gaat voor een bepaalde zekerheid. Tussen de ongeveer 340 bestaande hondenrassen, waarvan 15 Belgische, staat  de Bouvier des Flandres of de Vlaamse Koehond gekend als een zelfverzekerde en imponerende Belgische rashond. “Eens bouvier, altijd bouvier. Liefhebbers hoeven echt niet meer overtuigd van de bijzondere unieke raskenmerken van een Bouvier des Flandres”, weten ze bij de kennel ‘Of flanders Best’, kweker van de Vlaamse koehond. De kennel hecht veel belang aan de specifieke raskenmerken, de socialisering van de hond en de schoonheid dat men terugvindt in dit levend stukje Vlaams erfgoed.

Dat betekent dat bij de selectie rekening wordt gehouden met zowel de karakteriële als de uiterlijke schoonheid. De jongen, zowel als de ouders, groeien op in familie en zijn dan ook uiterst geschikt in familieverband. Ze genieten van kleins af van de typische alledaagse huiselijke sfeer en kunnen goed met kinderen overweg.

Kampioenen

Sinds 27 februari 2018 heeft de kennel opnieuw een nestje van 5 reutjes en 4 teefjes. De pups kunnen het nest verlaten na  8 weken. Klaar voor de toekomstige eigenaar per 1 mei. Vader en moeder bouvier zijn beiden internationale schoonheidskampioenen en werden nationale kampioenen in o.m. België, Nederland, Duitsland, Kroatië en Spanje. Een reutje uit een nestje van vorig jaar, pas één jaar oud, is nu reeds Belgisch jeugdkampioen