Klacht over provinciale werking wordt uitgebreid met constructief voorstel

NINOVE – Tot nu toe kon een ontevreden burger een klacht indienen over de werking van de provinciale diensten, maar de mogelijkheid tot het indienen van een suggestie om die dagelijkse werking te verbeteren, was niet voorzien. Op vraag van provincieraadslid Greet De Troyer komt daar nu verandering in.

Gewezen provincieraadsvoorzitter Greet De Troyer uit Ninove zit niet stil in de provincieraad Oost-Vlaanderen. Ook als raadslid blijft de SP.A-politica uit Aspelare zich hard inzetten voor de burgers van haar provincie. Om de mensen die een klacht indienen over de werking van de provinciale diensten nog beter te ondersteunen, diende De Troyer een voorstel in om bij de klacht ook de mogelijkheid te voorzien voor de indiener om een opbouwend voorstel te doen.

De provincieraad van Oost-Vlaanderen had oren naar het voorstel van Greet De Troyer en maakte er ook werk van. Voortaan kunnen burgers, die niet tevreden zijn over de werking van de provinciale administratie niet alleen een klacht indienen, maar ook een constructief voorstel doen om de dagelijkse werking te verbeteren.

“Het bewijst dat ook vanop de oppositiebanken ernstig werk kan worden geleverd in het belang van de Oost-Vlaming”, reageert Greet De Troyer opgetogen over de nieuwe regeling.