Krasj 3 loopt als een trein

NINOVE – Nieuw beeldhouwwerk van Berlinde De Bruyckere vormt een van de blikvangers op Krasj 3. De Ninoofse expo is te zien op tien locaties en loopt nog  tot en met 2 oktober. 

De derde editie van het tweejaarljkse kunstinitiatief Krasj is nu al een succes. Curator Hans Theys presenteert werk van een 20-tal kunstenaars op diverse plaatsen. Een buitenbeentje onder de locaties is het pas gerenoveerde charmante dorpskerkje van de ‘stille’ deelgemeente Lieferinge.

Van Panamarenko zien we het vliegtuig Raven’s Variable Matrix. Karl Philips herinnert met een gekooide sculptuur aan de originele functie van de kerk als schuilplaats voor vluchtelingen en daklozen. In een ontroerende, speciaal voor Ninove gemaakte sculptuur die verwijst naar het geknevelde lammetje van Zurbarán (foto), laat Berlinde De Bruyckere beelden voor het goddelijke en het menselijke samensmelten.

Praktisch

Tot en met zondag 2 oktober, elke zaterdag en zondag van 14 uur tot 18 uur. Gratis bezoekersgids in het centraal infopunt in het Oud Stadhuis, Oudstrijdersplein 6, Ninove.