Lierde verliest stationsgebouw, maar krijgt moderne opstapplaats in de plaats

LIERDE – Voor veel Lierdenaren heeft het stationsgebouw langs de N8 er altijd gestaan, maar daar is nu drastisch verandering in gekomen. Het oude gebouw werd gesloopt om plaats te maken voor extra parkeerplaatsen.

De sloopwerken passen in een totaal vernieuwingsconcept voor de stationssite. Het gebouw en de loketten werden al sinds 2013 niet meer gebruikt, waardoor het gebouw zijn functie verloor. Nu de NMBS en Infrabel hun vernieuwingsplannen voor het station van Lierde uitvoeren, was de tijd rijp om het gebouw te slopen.

Het gebouw was in het midden van de 20ste eeuw nog grondig gerenoveerd,  maar was nu niet meer aangepast aan de huidige normen. Tijdens de sloopwerken werd het spoorverkeer tussen Zottegem en Geraardsbergen gestopt en werden bussen ingelegd voor de reizigers.


Perrons

Lierde verliest dan wel zijn stationnetje, maar krijgt er wel een modern uitgeruste stopplaats voor in de plaats. De perrons worden aangepast om het in- en uitstappen te vergemakkelijken, er komen extra schuilhuisjes en ook de parking wordt uitgebreid. De werken, die ook de omgeving aanpakken, zijn volop aan de gang en zullen vermoedelijk tot de zomer duren.

Met de verbeteringswerken aan de stoopplaats Lierde is een budget van 750.000 euro gemoeid