Miniatuurtreintjes overspoelen WZC OLVr Roosdaal

ROOSDAAL – WZC OlVr Roosdaal komt met een nieuw project. In samenwerking met enkele externe organisaties werd een heus Oldtimertreffen opgezet op vrijdag 15 en zaterdag 16 november.

Er wordt hiervoor samengewerkt met Het Locje, een club uit Borchtlombeek die bestaat uit gepassioneerde liefhebbers van modeltreinen.  Speciaal voor deze gelegenheid zorgen ze voor een miniatuurlandschap met rijdende treinen. Er zijn verschillende modeltreinen van stoom, diesel en elektrische locomotieven te bezichtigen, dit alles binnen een Pajottenlands thema.  

De club nodigde alvast de bewoners van het Wzc uit om een kijkje te komen nemen tijdens de opbouw van het decor. Om dit alles te versterken zal ook Tramsite Schepdaal aanwezig zijn met een stand en heel wat materialen  tentoon stellen. Hier kom je meer te weten over  de tramstelplaats uit 1887 die nog volledig bewaard is gebleven. 

Dikke Pamel

Het personeel en de vrijwilligers van het Wzc doen een leuke aanvulling van het geheel. Dankzij hen worden boerenboterhammen met platte kaas, rauwe ham en kop aangeboden. Als bier van de maand werd voor Witkap gekozen. De cultuurdienst van de gemeente Roosdaal maakt het plaatje compleet door de reus van de Dikke Pamel na enkele jaren te laten terugkeren naar het Wzc.