Najaarstentoonstellingen tonen werk van Ninoofse kunstenaars

KRASJ 5 toont onder meer werk van beeldhouwer Koenraad Tinel.

NINOVE – Het oud stadhuis van Ninove vormt het decor voor een reeks tentoonstellingen. Half maart viel de bedrijvigheid in de expozalen stil, meerdere tentoonstellingen werden geannuleerd of verplaatst naar 2021. Intussen is de bedrijvigheid hervat. 

Voor nieuwjaar staan nog vijf tentoonstellingen gepland, met vooral nieuw werk van Ninoofse kunstenaars. Van 17 oktober tot en met 1 november 2020 neemt Paul D’Haese zijn intrek in de expozalen aan het Oudstrijdersplein. Paul D’Haese (°1958 in Ninove) geldt als een vooraanstaande Belgische fotograaf, van wie momenteel twee fotoreeksen in gereputeerde galerijen in Brussel te zien zijn: ‘Winks of Tangency’ in Contretype en ‘Borderline’ in Hangar. 

Solopresentaties

In het oud stadhuis van zijn geboortestad presenteert de kunstenaar ‘Winks of Tangency’ in zijn geheel en toont hij een previewprojectie van ‘Borderline’. Tijdens KRASJ 5, van 7 november tot en met 6 december, ontdek je in het oud stadhuis (een van de zeven KRASJ-locaties) werk van Koenraad Tinel, Gülsün Karamustafa, Alexandra Cool, Bodé Owa en Sylvia Sourinho. 

Voor nieuwjaar volgen nog solopresentaties van de kunstenaars Danny Goessens, met schilderijen, beeldhouwwerken en realisaties in glas, metaal en keramiek (11-20 december) en Rudy Aben (27-31 december).