Ninoofse terrassen blijven uitgebreid en rekenen op goed weer

De Geraardsbergsestraat, die op bepaalde tijdstippen als terrasstraat wordt ingericht, sluiten de terrassen op zondagavond voortaan om 20 uur.

Een terrasje doen? In Ninove kan het al zeker tot einde september op de uitgebreide terrassen. Het stadsbestuur besliste immers dat de Ninoofse horecazaken hun uitgebreide terrassen mogen behouden tot einde september.

Eerst was beslist dat de gunstmaatregel slechts tot eind augustus van kracht zou zijn, maar het stadsbestuur verlengde intussen de toelating voor grotere terrassen met een maand. De maatregel kwam er om de horeca in deze moeilijke coronatijden een duwtje in de rug te geven. En dat werkte, mede door het goede weer bleken de terrassen drukbezochte plaatsen. 

Voor de gewone terrassen blijft de huidige regeling van toepassing. Voor de terrasstraten is er een aanpassing in de openingsuren op zondag, om de overlast op de avond voor een school- of werkdag te beperken. De terrassen in de terrasstraten in de Geraardsbergsestraat en de Gemeentehuisstraat moeten vanaf 6 september op zondagavond sluiten om 20 uur. 

Parkeerzone

De horeca is tevreden dat de stad de uitgebreide terrassen een maand langer laat staan. De caf√©uitbaters hadden er zelf op aangedrongen en vonden dus gehoor, ook al omdat de maatregel de voorbije weken geen problemen opleverde en alle uitbaters zich aan de afspraken hielden. Nu hopen dat ook de weergoden nog een tijdje willen meewerken.