Ninoofse zwerfvuiljagers krijgen erkenning voor vele werk

Uit zes kandidaten voor de ‘VVV-prijs toerisme 2019’ kwamen de Ninoofse Zwerfvuiljagers als winnaar uit de bus. De zes kandidaturen voor de toerismeprijs waren :  William Arijs, Kevertreffen, Natuurpunt, Wettels on Fire, Ninoofse Zwerfvuiljagers en  Jeroen Events. 

De Ninoofse zwerfvuiljagers werden met een nipte meerderheid de winnaar. Deze vereniging zet zich dagelijks samen met haar vele medewerkers in om de omgeving proper te houden, en het zwerfvuil die mensen zomaar achterlaten op te kuisen. Ze doen dit als aanvulling op de kuisploegen van de stad. 

Hiermee zorgen de zwerfvuiljagers voor een propere en fijnere leefomgeving. Hun inspanning geeft de stad een aangenamere uitstraling , meteen ook voldoende reden om de prijs in de wacht sleepten. Schepen voor Toerisme Michel Casteur (Open VLD) mocht een speciaal ontworpen kader overhandigen aan de winnaar.

Wereldrecord

Er waren dit jaar ook twee eervolle vermeldingen. Voor Georges Holtyzer die in 1986 het wereldrecord stappen op zijn naam zette in het Ninoofse industriepark, waar hij zes dagen, 10 uur en 28 minuten, dag en nacht wandelde. Dit record van 673,48 km werd nooit meer verbroken en lokte destijds duizenden toeschouwers naar Ninove. 

De tweede eervolle vermelding ging naar Jeroen Wiggeleer van Jeroen Events voor zijn inzet met tal van evenementen, waaronder de organisatie van optredens in CC De Plomblom en de Witkap schlagerfestivals. Voorzitter van VVV-Ninove, Yvan Roelandt, mocht de laureaten lauweren met een mand Witkap-producten.