OCMW Ninove rijdt met milieuvriendelijke CNG-wagens

OCMW Ninove rijdt met milieuvriendelijke CNG-wagens

De OCMW-raad besliste om twee nieuwe wagens voor het OCMW aan te kopen.  Er werd voor het eerst gekozen voor CNG of Compressed Natural Gas, auto’s op aardgas.

Het gaat om een monovolumewagen en een lichte bestelwagen. Beide wagens werden geleverd door Opel-garage Central Ninove, na grondig onderzoek van de offertes van Ninoofse garages. OCMW-raadslid Jordy De Dobbeleer (Samen) is tevreden met de vergroening van het autopark van het OCMW. “Niet alleen stoot een CNG wagen heel wat minder luchtvervuilende deeltjes (tot 70% minder dan vergelijkende dieselwagen), er is ook 30% minder CO2-uitstoot dan in vergelijk met een vergelijkbare benzinewagen. Met een CNG-tankstation in Ninove dichtbij was dit een heel logisch groene keuze”.

Ook OCMW raadslid André Van Den Steen (Open VLD) ziet  voordelen. “Er waren wel wat vragen bij de duurdere aankoop in vergelijking met de klassieke modellen maar door zowel de goedkopere brandstof als door het feit dat we geen belastingen moeten betalen tot en met 2020, is dat op enkele jaren al toegelopen. Men berekende dat per jaar tot 650 euro zou worden terugverdiend. Een slimme besparing dus”, besluit Van Den Steen.