Ondertussen in Denderleeuw …

Nu de Raad van State de beslissing van de gemeenteraad  – om Denderleeuw onbestuurbaar te verklaren – schorste, draait de politieke carrousel zeker nog enkele maanden rustig door. 

Ambiance verzekerd, al moesten CD&V, SP.A/Open en het onafhankelijk raadslid Marleen Boudens wellicht toch slikken toen ze vernamen dat de Raad van State hun honger naar een nieuwe coalitie nog even op wacht zette.

Burgemeester Jan De Dier van NV-A die het predicaat van onbestuurbaarheid verwierp, moet opgelucht zijn nu ook de Raad van State oordeelt dat er in Denderleeuw geen sprake is van onbestuurbaarheid.

Zijn opponent Jan De Nul van CD&V verwijst dan weer naar de provinciegouverneur die tot de vaststelling kwam dat Denderleeuw op een politiek dood spoor zat.

En de man in de straat, die bekijkt het spektakel met gemengde gevoelens. Hij/zij moest naar de stembus, er kwam een nieuw gemeentebestuur, en weinig later willen partijen alweer een nieuwe coalitie installeren zonder daarvoor de kiezer aan te spreken. Gewoon, omdat de lijm zogezegd niet meer pakt en Denderleeuw onbestuurbaar is geworden.

Zal dat na installatie van alweer een nieuwe coalitie beter worden? Geen mens die dat met zekerheid kan zeggen.

Kristof Slagmulder van Vlaams Belang vatte het anders samen. Hij vindt dat de tijd nu gekomen is om eindelijk het gezond verstand boven te halen, in het belang van de gemeente.