Parkeerproblematiek marktplein Galmaarden onder de loep genomen

GALMAARDEN – In de gemeenteraad steunde de N-VA fractie de aanleg van extra parkeerplaatsen voor minder-validen ter hoogte van de apotheken in Galmaarden en Tollembeek. Ook een proefproject voor 3 kort-parkeerplaatsen (max. 30 min) in Tollembeek draagt de goedkeuring van de N-VA delegatie.  

N-VA gemeenteraadslid Etienne Mignon maakte van de gelegenheid gebruik om de parkeerproblematiek op het marktplein te Galmaarden aan te kaarten. Een eenvoudige ingreep waarbij de parkeerplaatsen schuin worden geplaatst zorgt ervoor dat zowel het inrijden maar vooral het zicht achterwaarts om eruit te rijden enorm zou verbeteren. Dit komt niet alleen de automobilisten ten goede maar verhoogt enorm de veiligheid van de zwakke weggebruikers zoals fietsers en wandelaars. 

Tevens vraagt de N-VA fractie om verplaatsbare bloembakken te plaatsen in het midden van het marktplein zodat enerzijds het parkeren op het middenplein verhinderd wordt en anderzijds de markt een mooier en groener aanzicht krijgt.  

Controle

N-VA gemeenteraadslid Filip Durant benadrukte dat het uitbreiden van de minder-validen parking enkel nut heeft indien er ook controle is door de bevoegde diensten. Al te vaak wordt er opgemerkt dat mensen zonder geldige parkeerkaart gebruik maken van deze plaatsen die toch bedoeld zijn voor mensen met specifieke noden. Met andere woorden, geef die plaatsen aan de mensen die er recht op hebben.