Prima meubelen zet met opening nieuwe toonzaal lange familietraditie verder

Prima meubelen zet met opening nieuwe toonzaal lange familietraditie verder

AALST – Voor de officiële opening van de nieuwe toonzaal van meubelhuis Prima mochten burgemeester Christoph D’Haese en schepen Caroline Verdoodt zich bedienen van ‘eigengemaakte zagen van grootvader zaliger’, een symbolische actie die de lange staat van dienst en de authentieke basis van het bedrijf in de verf zette. De vrolijke toon was helemaal in balans met de feeststemming die met de opening van de nieuwe toonzaal gepaard ging.

Traditie is overigens de solide basis waarop Prima Meubelen is gebouwd, nu al 70 jaar lang. In de openingstoespraak werd naar de ambitie verwezen die de familie na zeventig jaar het statuut gaf van groeiend en dynamisch familiebedrijf.

Prima meubelen werd opgericht in 1946 door Alfons Permentier en Maria De Greve. Door de jaren heen hadden ze hun winkel in de Hekelgemstraat. Van midden jaren 50 nam hun zoon, Camiel Permentier, het bedrijf over.

In de beginjaren was meubels leveren nog een avontuur. Als jonge knaap ging de stichter met de hoefkar van zijn vader meubelen leveren in Aalst. Later, in de jaren 50, door een gebrek aan werk in de winkel, werkte hij van 4 uur s ’morgens tot de middag in schrijnwerkersplaatsen. Door de grote hitte van het glazen plafond werd deze werkplaats in de middag afgesloten, waardoor hij in de namiddag tot s ’avonds laat in zijn bedrijf werkte. Zo elke dag opnieuw.

Onmisbare stap

Door de economische welvarendheid van de jaren 60 kwam in 1976 een tweede winkel, in Middelkerke. Met opeenvolgende uitbreidingen in 1986 en 1990. In 1986 wordt de zaak in Middelkerke vergroot en vier jaar later is Erembodegem aan de beurt. In de jaren 90 gaf grootvader, letterlijk moe gewerkt, de fakkel door aan zijn twee kinderen Geert Permentier en Vera Permentier. Ook hun verwezenlijkingen zijn een onmisbare stap geweest in het familiebedrijf.

In 2006 wordt een volledig nieuwe stapelplaats neergezet en in 2017 het nieuwe filiaal. De familie koos voor een nieuwe vestiging in Aalst omdat de stad heropleeft en zo voldoende perspectief biedt voor dit mooie meubelproject.

Zeventig jaar na de oprichting van het meubelbedrijf zijn de zaakvoerders nog niet van plan hun rol in de Vlaamse meubelindustrie stop te zetten. Integendeel, de ambitie om verder te evolueren in de meubelsector blijft op scherp staan.

 

Prima meubelen – Brusselbaan 140 & Hageveld 4 – Erembodegem