Proefopstellingen

In groot-Haaltert is men afgelopen dagen begonnen met een paar proefopstellingen. Zo werd het éénrichtingsverkeer in de Windmolenstraat te Haaltert omgedraaid om de situatie aan grootwarenhuis Colruyt overzichtelijker en veiliger te maken. 

Kan best een goede oplossing zijn, al lijkt de periode van een proefopstelling net bij het begin van de vakanties niet meteen ideaal als men het totaalplaatje na drie maanden wil zien. Er is automatisch minder verkeer. 

Ook in Denderhoutem op de Iddegemsesteenweg heeft men een grondige ingreep gedaan. 

Om aan de klachten over overdreven snelheid tegemoet te komen werden er verschillende verkeersremmers geplaatst. Zeker niet tot genoegen van iedereen, zelfs niet van de bewoners en de handelaars in de straat. 

Men vreest dat de toestand er zelfs gevaarlijker op geworden is, en zeker voor de fietser die de slalommende wagens op zich ziet afkomen. 

Kortom: velen denken dat er bij de evaluatie over enkele maanden een duchtig woordje zal gepraat worden en dat er vele voor en tegens zullen te horen zijn. Een ideale oplossing lijkt niet voorhanden en ook hier lijkt niet de ideale proefperiodetijd gekozen te zijn.