Renovatie abdijpark had al aan de gang moeten zijn

Renovatie abdijpark had al aan de gang moeten zijn

GERAARDSBERGEN – De renovatieplannen van de stad voor het abdijpark werden door de gemeenteraad goedgekeurd. Oppositiepartij SP.A keurde de plannen mee goed, maar heeft wel bedenkingen. “Het schepencollege laat de uitvoering van de plannen opzettelijk aanslepen zodat de start van de werken dicht bij de verkiezingen zou liggen”, hekelen raadsleden Emma Van der Maelen en Bram De Geeter.

Dat het abdijpark een facelift krijgt, wordt algemeen bejubeld. Ooit was de Abdij van Geraardsbergen, met haar park, dierentuin, sprookjesbos, attracties en volkscafé een belangrijke toeristische trekpleister. Het park vormde een groene oase dichtbij het stadscentrum.

Maar na de komst van De Gavers raakte het domein steeds meer in verval en verloor het zijn aantrekkingskracht. Het abtenhuis werd gerenoveerd, maar het park ligt er al jaren vrij triestig bij. De stad wil het abdijpark nu in ere herstellen en liet daarvoor de nodige plannen uitwerken. Die kunnen nu in uitvoering worden gebracht, maar SP.A verwacht wel dat de volledige realisatie nog een tijd op zich zal laten wachten.

“De socialisten hebben ernstige bedenkingen bij het feit dat deze plannen nu al jaren aanslepen. Er was geen enkele reden om zo lang te wachten. Met het masterplan had men vier jaar geleden al kunnen beginnen. Projecten opschuiven tot rond de verkiezingen is pure lintjespolitiek vanwege het stadsbestuur”, betogen Van der Maelen en De Geeter.