‘Senior’ Paul Michel roept op: “Ook galpalen op eigen stadswegen”

GERAARDSBERGEN – De Vlaamse overheid gaat alle zebrapaden op gewestwegen verlichten met zogenaamde galgpalen. Ook op onze eigen stadswegen kunnen gevaarlijke punten nog beter worden verlicht”, zegt Paul Michel namens de CD&V senioren van Geraardsbergen.

Dat de Vlaamse overheid een tandje bijsteekt voor de uitbreiding van het aantal ‘galgpalen’ vindt Michel een goede zaak. “Als CD&V-seniorenvereniging hadden wij op de noodzaak hiervan al gewezen in ons verkiezingsprogramma ter gelegenheid van de jongste gemeenteraadsverkiezingen. Het is niets te laat dat een aantal oversteekplaatsen veiliger gemaakt worden”.

Michel ziet ook in zijn eigen stad nog gevaarlijke punten, en hoopt dat het stadsbestuur een tandje bijsteekt om gevaarlijke oversteekplaatsen beter te verlichten. “Vooral in de duistere druilige  wintermaanden is het op sommige plaatsen, zoals aan het station in Moerbeke of op de Astridlaan, bijzonder oppassen geblazen bij het oversteken. Wij hopen dat de stad gevolg geeft aan de oproep van de overheid om ook gevaarlijke zebrapaden op eigen wegen met galgpalen te verlichten”, roept Paul Michel op.