Sociale dienst OCMW werkt binnenkort op afspraak

DENDERLEEUW – De sociale dienst van het OCMW van Denderleeuw gaat vanaf 4 oktober op afspraak werken. Op die manier kunnen de maatschappelijk assistenten voldoende tijd en aandacht schenken aan elke bezoeker en verdwijnen de soms lange wachttijden.

OCMW-voorzitter Lieven Vernaillen legt uit waarom het OCMW-bestuur koos voor deze nieuwe manier van werken: “Vanaf 4 oktober gaat onze sociale dienst mensen ontvangen op afspraak. Verschillende factoren overtuigden ons om af te stappen van de vrije inloop in de voormiddag en op donderdagavond en volop in te zetten op het werken op afspraak. Zo streeft ons OCMW naar een hogere klantentevredenheid door minder lange wachttijden en een efficiënte dienstverlening op maat. Het zal onze maatschappelijk assistenten toelaten voldoende tijd en aandacht te besteden aan iedere hulpvraag. Bovendien kunnen we zo de werkprocessen binnen de sociale dienst optimaliseren”.

De opdracht van het OCMW verandert uiteraard niet: wie hulp zoekt, kan nog steeds bij het OCMW terecht. Alleen worden nieuwe bezoekers eerst via een verkennend gesprek ontvangen.

Info: 053-66 33 63