Spanning op de S-Express – Lezing door Bavo Dhoog

Bavo Dhoog is wellicht de veelzijdigste (thriller)auteur van Vlaanderen en met voorsprong de meest productieve. Na ‘Spaghetti’ in 2001 (waarvoor hij de schaduwprijs kreeg voor het beste Nederlandstalige thrillerdebuut) schreef hij ondertussen zowat 100 boeken waarvan alle titels beginnen met de letter ‘S’. In zijn reeks rond privé detective Pat Somers (SMAK, Strafschop, Spookbloem, e.a.) zoomde hij vooral in op Gentse couleur locale.
Omdat hij niet de ‘Gentse Pieter Aspe’ wilde worden situeerde hij een aantal thrillers in Los Angeles (California), o.a. ‘Stiletto Libretto’, waarvoor hij de Diamanten Kogel won in 2009 en ‘Santa Monica’, winnaar van de Hercule Poirot-prijs in 2013.
Zijn boek ‘Styx’ over de gelijknamige on-dode inspecteur (vernoemd naar de rivier die de bovenwereld van de onderwereld scheidt in de Griekse mythologie), met decor Oostende, verscheen in Engelse vertaling bij de gerenommeerde Amerikaanse uitgeverij Simon & Schuster.
Eerder werden al boeken vertaald naar het Russisch, Zuid-Afrikaans en het Thaïs. Bavo Dhooge schreef ook scenario’s voor diverse televisiereeksen. Naast thrillers schrijft hij boeken in diverse genres voor zowel jeugd als volwassenen (waarvan sommigen onder een pseudoniem).
Zijn recentste thriller ‘Space Rats’ heeft sciencefiction-invloeden en speelt zich af in en rond de allereerste commerciële ruimteshuttle met aan boord een gevarieerd en illuster gezelschap. In oktober verscheen alweer een nieuwe thriller “Sand Bag.”

Start : zondag 16 oktober, 10.30 u. – ’t Ankerpunt Toegangsprijs : GRATIS – Reservaties via de bib. 09/366.30.74 Let op: het aanvangsuur is NIET 11.30u – zoals vermeld in brochure Muskuton – maar WEL 10.30u.