Stijn De Bock: “Goedevrouwestraat lijkt op hindernissenparcours”

GERAARDSBERGEN – “De bùntjiesj” zoals de Goedevrouwestraat in Geraardsbergen ook nog wordt genoemd, ligt er slecht bij. Het straatje verbindt de Lessensestraat met het Stationsplein en zorgt voor een snelle verbinding naar het station. Maar de staat van het weggetje baart veel zorgen”, zegt Stijn De Bock, de voorzitter van SP.A Geraardsbergen. Hij wil dat de stad ingrijpt.

 

Het Goedevrouwestraatje  is van oudsher voor velen een belangrijke verbindingsweg te voet op weg van en naar het station. Het is tegelijk ook een interessant pad voor mama’s en papa’s die hun kinderen in de crèche afzetten op de Maretaksite, om vervolgens te voet naar het station te gaan. Maar de huidige toestand schrikt veel wandelaars af, zeker ’s avonds als het donker is. Stijn De Bock vraagt maatregelen.

 

Drugs

“Dankzij deze voetweg bespaart de pendelaar al gauw een kleine 10 minuten, alleen wordt dit straatje meer en meer gemeden. Het pad is amper verlicht en de asfaltering lijkt op een hindernissenparcours, met risico op enkelblessures. Bovendien ligt het er vaak vuil bij met tal van hondendrollen en een wildgroei aan distels. Er doen verhalen de ronde over dealen van drugs en drugsspuiten die er zouden rondslingeren”, schetst Stijn De Bock de situatie.

Hij wil meer politietoezicht en roept de stad op om de verloederde situatie van de Goedevrouwestraat te verbeteren, zodat het pad een volwaardige verbindingsweg wordt in plaats van een obscuur straatje