STRIPZOEKTOCHT VOLGT 2 KM LANGE STEEGJESROUTE

GERAARDSBERGEN – In het kader van het feestjaar ‘950 Geraardsbergen’ lanceert Toerisme Geraardsbergen een nieuwe zoektocht voor kinderen van acht tot twaalf jaar. De stripzoektocht leidt de kinderen door de stad en geeft hen informatie over de geschiedenis van Geraardsbergen. 

Spelenderwijs maken ze kennis met enkele vaste erfgoedwaarden van Geraardsbergen, zoals de mattentaart, Krakelingen, Manneken-Pis, e.a. Het parcours van de striptzoektocht is gebaseerd op de steegjesroute. De steegjes zijn namelijk  restanten van de middeleeuwse stad. De route is ongeveer twee kilometer, een ideale afstand voor kinderen.

Ras-de-piek

Ook het dialect van Geraardsbergen komt in de zoektocht voor, zoals ‘Ras-de-piek’, een term die verwijst naar ‘dievenvolk’. Het feestjaar ‘950 jaar keure’ is de ideale gelegenheid om deze brochure uit te geven. In 1068 kreeg Geraardsbergen als eerste Vlaamse stad een stadskeure, de strip speelt zich af in dezelfde periode.  Naast de gratis boekjes die te verkrijgen zijn in het infokantoor, zijn er ook luxe-edities.

In deze boeken met soft- of hardcover zitten er bijkomende tekeningen van de personages en van de voorstudies. Van deze boeken werden er maar 200 exemplaren gedrukt. De uitwerking gebeurde door Matthias Cruyssaert en Peter Brutin. Zij kregen volledig vrijheid voor de creatieve uitwerking van de zoektocht. Zij zijn reeds gevestigde waarden in de stripwereld. Gezamenlijk brengen ze de reeks ‘Commisaris Moordenaar’ uit.