Tania De Jonge: “Winkelkern versterken is topprioriteit”

Burgemeester Tania De Jonge (Open VLD) en haar stadsbestuur hebben plannen. Ze willen fors inzetten op de versterking van de winkelbeleving in Ninove. De burgemeester verbergt haar grote ambitie niet: “Voor de winkelkern voorzien we een complete metamorfose”, kondigt ze aan. Een stad die bruist, voor minder gaat het nieuwe bestuur niet. Met Witte Donderdag wordt alvast een voorsmaakje geserveerd.

Tania De Jonge is haar optimisme niet kwijt, integendeel. Samen met haar schepencollege broedt ze op nieuwe initiatieven die haar stad een boost moeten geven. Op opgang van Ninove wordt verankerd in een nieuwe meerjarenplanning.

Burgemeester De Jonge: “De nieuwe meerjarenplanning die we momenteel aan het uitwerken zijn, heeft de ambitie om de winkelkern grondig aan te pakken. Zo wordt werk gemaakt van de doorsteek en de vernieuwing van de Beverstraat, Lavendelstraat en een deel van de Geraarsbergsestraat. Het is alvast één van de topprioriteiten van onze nieuwe bestuursploeg. We beseffen allemaal dat werken vaak ook hinder met zich meebrengen, maar wij zijn er ook van overtuigd dat men na de realisatie van dit mooie project, er de vruchten zal van plukken”.

Tania De Jonge is ervan overtuigd dat de lokale handelaars en ondernemers het kloppend hart zijn van de stad en op economisch vlak een belangrijke rol spelen. Deze sector extra ondersteunen is dan ook investeren in de toekomst, beseft de burgemeester. Ze hoopt dat de archeologische onderzoeken de projecten niet al teveel vertraging opleveren.  “Met alle respect voor ons archeologisch erfgoed en het mooie resultaat van de opgravingen, de ongewilde lange wachttijden om mooie economische projecten te realiseren, is er soms teveel aan. We blijven alvast met deze ploeg optimistisch, en kijken uit naar de toekomst”, geeft de burgemeester mee.

Witte Donderdag: ode aan traditie

Ook Witte Donderdag ligt haar na aan het hart. “Omdat tradities nu eenmaal in ere moeten gehouden worden”, onderstreept de burgemeester en ze legt uit waarom: “Witte donderdag is een begrip voor iedereen die de winkelkern van Ninove een warm hart toedraagt. Ook al kende deze topdag voor de middenstand de voorbije jaren een kleine terugval, deze activiteit  is en blijft een vaste waarde voor onze de stad”.

Voor de komende editie werd alvast een stevig tandje bijgestoken. Ninove mag zich opmaken voor een geweldige Witte Donderdag, kondigt burgemeester Tania De Jonge aan. “Samen met de Middenstandsraad en VHN heeft bevoegd schepen Michel Casteur werk gemaakt van een boeiend en uitgebreid programma, op maat gesneden van het hele gezin. Demonstraties, animaties, springkasten, autoshow, muziek, avondschopping… het staat allemaal op het programma. “We verwachten iedereen in Ninove voor Witte Donderdag”, kijkt de burgemeester enthousiast uit naar 18 april.