‘The Favourite’ trekt Cineclub Lucifer op gang

NINOVE – Dinsdag 2 oktober start de Ninoofse cineclub Lucifer haar nieuwe seizoen met de film ‘The Favourite’ van Yorgos Lanthimos. 

‘The Favourite’ neemt de kijker mee naar het Engeland van begin achttiende eeuw. Het land is in oorlog met Frankrijk, maar de broze koningin Anne is veel meer bekommerd om haar konijnen. In haar plaats regeert Lady Sarah over het land.  Ook later in het jaar ‘speelt’ de cineclub recente kwaliteitsfilms, zoals ‘Cold war’ (van de Pool Pavel Pawlikowski), ‘Werk ohne Autor’ (van de Duitser Florian Henckel von Donnersmarck), ‘Lazzaro Felice’ (van de Italiaanse Alice Rohrwacher) en ‘Woman at war’ (van de Ijslander Benedikt Erlingsson). 

Getrouw aan haar motto presenteert ze daarnaast ook “zinderende films van langer geleden” of “onbekende filmparels uit een ver-weg-land”. Je ontdekt het hele programma op de facebookpagina van Cineclub Lucifer. Voorstellingen gaan in principe door elke eerste dinsdag van de maand. Bij elke film hoort een inleiding. Elke film start om 20 uur, met een inleiding om 19.45 uur. Alle films worden vertoond in CC De Plomblom, Graanmarkt 12, 9400 Ninove. Toegang: 6 euro, jongerentarief (-24 jaar): 4 euro. Info: 054-31.32.86.

of via de Facebookpagina