Uitbaters gezocht voor EK-voetbaldorp op OCMW-site Ninove

NINOVE – Deze zomer verschijnt België als één van de topfavorieten aan de aftrap van het EK Voetbal. Het stadsbestuur van Ninove laat tijdens de eindronde een voetbaldorp bouwen op de voormalige OCMW-site om daar wedstrijden op groot scherm aan te bieden. 

Ter gelegenheid van het WK Voetbal in Rusland was er op de OCMW-site aan de Burchtstraat te Ninove een eerste keer een voetbaldorp annex pop-up zomerbar. Zo groots als toen wil het stadsbestuur ditmaal niet springen. “Het is onze ambitie om op de OCMW-site een gezellig voetbaldorp met zomerbar te laten verrijzen”, verduidelijkt Marc Torrekens, schepen van sport en evenementen. 

“Een openluchtcafé dat een mooie aanvulling is bij het horeca-aanbod in onze stad: dat is wat we voor ogen hebben.” Het voetbaldorp wordt ingericht van vrijdag 12 juni (openingswedstrijd in Rome) tot en met zondag 12 juli 2020 (finale in Londen). In het voetbaldorp worden alle ‘interessante’ voetbalmatchen, op zijn minst die van de Rode Duivels, op groot scherm uitgezonden; de stad zal geen andere grote schermen op openbaar domein toelaten.

Dossier insturen

De stad wenst de bouw en de exploitatie van het voetbaldorp met zomerbar uit te besteden aan een lokale partner. Ze lanceert daarom een open oproep naar kandidaat-uitbaters. 

Kandidaten bezorgen ten laatste op 22 januari 2020 een dossier waarin ze uitleggen hoe ze de inrichting en de organisatie van het voetbaldorp wensen aan te pakken en te financieren. Het dossier kan worden ingediend bij de dienst evenementen via 

evenementen@ninove.be