Verenigingen Lierde krijgen nieuw onderkomen

 Op de hoek van de Kruisstraat en de Kerkstraat in Deftinge wordt een verouderde chalet vervangen door een nieuwbouw. Architect is Lierdenaar, Koen Van Daele, van het architectenbureau ARCHA bvba. De vernieuwde infrastructuur zal in eerste instantie dienen voor Jokido, maar ook verenigingen moeten er terecht kunnen.

Burgemeester Jurgen Soeten (CD&V) is bijzonder blij met het nieuwe polyvalente concept. “De nieuwbouw zal bestaan uit vier grote ruimtes die snel omgebouwd moeten kunnen worden tot twee ruimtes. De constructie zal een staalbouw zijn met grote glaspartijen die veel licht moeten brengen in de ruimtes. Ook is er voldoende bergruimte voorzien voor kampmateriaal en op de mezzanine is er vergaderruimte. Daarenboven zal de omgeving eveneens worden aangepakt. Een open en veilige kindvriendelijke speelomgeving moet in eerste instantie worden gebruikt voor de jeugdvereniging maar moet ook open staan voor de buurt”.

De kostprijs wordt geraamd op 500.000 euro maar van dit bedrag zal het grootste gedeelte worden betaald met de resterende opbrengst van de verkoop van de percelen van de ambachtelijke zone. Deze middelen stonden nog geparkeerd bij Solva, meldt de burgemeester, en krijgen op die manier een zinvolle bestemming.