Volksfeest op en rond de Muur

Volksfeest op en rond de Muur

GERAARDSBERGEN – Het heeft enkele jaren geduurd, maar de comeback van de Muur in de Ronde is een feit. Een finaleplaats in het parcours zat er voorlopig nog niet in, maar dat de beroemste kasseihelling van het land er weer bij zit, doet iedere wielerliefhebber deugd. En dat zal Geraardsbergen geweten hebben. 

Onder het motto ‘Muur van de Ronde’ maakt de Muurstad zich vanaf dinsdag 28 maart op voor een groots volksfeest. Dit zesdaagse wielerfeest kent zijn hoogtepunt op 2 april met de doortocht van de 101ste editie van de Ronde van Vlaanderen, maar voor het zover is, kan de wielerfan zich opwarmen aan tal van nevenactiviteiten.

De passage van de Ronde zorgt niet alleen voor een sportieve hoogdag, ook de beleving moet voor een heus volksfeest zorgen. De Muur ligt als 8ste helling op het parcours, op 95 kilometer van de aankomst. In Geraardsbergen kan de koers echt beginnen, op de Muur zullen de favorieten in ieder geval in stelling worden gebracht. Naast de doortocht van de Elite mannen is er ook de doortocht van de Elite vrouwen. De juniores fietsen drie keer over de Muur en komen aan op de Vesten.

Het wielerfeest begint al op 28 maart met de dubbele passage van de Driedaagse De Panne-Koksijde op de Muur. De fans kunnen alles volgen via de uitzending van Sporza op een groot scherm naast de Kapel.

Startjesdag

Woensdag 29 maart kan u het parcours van het fietsgedeelte van de ‘Challenge Triatlon’ verkennen, met op het einde de beklimming van de Muur. Challenge Geraardsbergen vindt plaats op 2 juli. Donderdag 30 maart  begint de wielerkoorts nog wat meer te stijgen. Van 6 tot 8 uur ’s morgens zendt Radio 2 Oost-Vlaanderen ‘Startjedag’ live uit vanuit Bar Gidon op de Markt.

Op vrijdag 31 maart vindt de parcoursverkenning plaats door Ruben Van Gucht, integraal in beeld gebracht op Canvas vanaf 8 uur. Alle supporters en wielertoeristen zijn welkom. Op zaterdag 1 april om 11 uur is iedereen uitgenodigd in het stadhuis voor de boekvoorstelling ‘De Muur’ van auteur Filip Osselaar. Diezelfde dag worden ook nog eens 5.700 wielertoeristen verwacht op de Muur.

Maar hét gebeuren waar iedereen naar uitkijkt, is natuurlijk de doortocht van de Ronde van Vlaanderen op zondag 2 april. De Vesten wordt dan volledig ingericht als volksdorp met groot scherm en alles erop en eraan. De Ronde is weer thuis in Geraardsbergen, santé