Challenge opent jacht op Muur-record

challenge_Geraardsbergen

GERAARDSBERGEN – Wielerstad Geraardsbergen nodigt met de derde editie van de Challenge Geraardsbergen op zaterdag 28 mei krachtpatsers op de fiets uit om in drie uur tijd zoveel mogelijk de befaamde Muur te beklimmen. Deelnemers kunnen de uitdaging aangaan zowel solo, in duo als per groep van 4. 

‘Drie uur de Muur’ is een concept van Challenge Family, wereldwijd één van de grootste organisatoren van triatlons voor zowel professionele atleten als amateurs. Wat begon als een side-event van Challenge Geraardsbergen – de grootste internationale triatlon in België over de halve afstand, met deelnemers uit meer dan 24 verschillende landen – groeide uit tot een succesverhaal dat zijn eigen plekje in de spotlight verdient. 

Tijdens 3 uur de Muur laten de deelnemers het beste van zichzelf zien door op 3 uur tijd zo vaak mogelijk een parcours van 3,33 km af te leggen. Ondanks deze ‘beperkte’ afstand is het omwille van de harde klim over de Muur een enorm explosieve wedstrijd. Met een lengte van 1.075 m, de steile hellingsvlakken (tot 20%) en de uitdagende kasseien is de Muur een echt wielermonument en een klassieker in de Vlaamse wielergeschiedenis. De Challenge is er helemaal op zijn plaats.

Om ervoor te zorgen dat alles vlekkeloos verloopt, zijn er enkele belangrijke spelregels verbonden aan de wedstrijd. De deelnemers mogen zelf kiezen met welk soort fiets ze de uitdaging aangaan, zolang er – uiteraard – geen sprake is van elektrische hulpverlening. Wie in groep deelneemt, moet de aflossingschip doorgeven bij elke wissel in de verplichte wisselzone. 

Voor de statistieken geven we nog mee dat het individuele record van 2017 nog steeds stand houdt. De toenmalige winnaar wist maar liefst 28 beklimmingen op zijn naam te schrijven, ofwel 92,4 km en 1.845 hoogtemeters. Het zullen sterke benen moeten zijn om beter te doen. 

Info en inschrijven op  www.3uurdemuur.be

Share on facebook
Deel dit artikel