Fietsersbond Haaltert houdt geslaagde actie rond fietsverlichting

In de ochtend- en avondspits is het in deze herfstmaand donker, wat fietsers minder zichtbaar maakt in het verkeer. Een goede fietsverlichting is op die momenten cruciaal. Maar rond deze tijd komen veel fietsers erachter dat hun fietslampjes stuk zijn, de batterijen op, of dat de kinderfiets ook lichtjes nodig heeft.

De Fietsersbond en sponsor AXA werkten daarom samen om fietsers letterlijk in de spotlights te zetten met een heuse verlichtingscampagne. Vrijwilligers adviseerden de fietsers over de juiste fietsverlichting. Fietsers met een ontoereikende verlichting of zonder verlichting ontvingen een verlichtingsset, die de bestuursleden van de Fietsersbond onmiddellijk en met de nodige deskundigheid monteerden: een letterlijk lichtpuntje in het donker voor de onverlichte fietser!

Fietsersbond Haaltert stelde zich dinsdagochtend 20 oktober voor haar actie op in de Muisstraat te Haaltert. Deze weg is een bekende fietsvriendelijke verbindingsweg tussen Haaltert en Aalst. Tussen 7.15 u. en 8.30 uur passeerden ca. 80 fietsende scholieren en pendelaars. Het bestuur van Fietsersbond Haaltert was bijzonder in haar nopjes vanwege het groot aantal fietsers met een zeer goede fietsverlichting. Deze fietsers werden beloond met een kleine attentie. De fietsers met een zwakke of geen fietsverlichting kregen kwalitatieve, nieuwe voor- en achterlichtjes. Resultaat van de actie: vele blije fietsers op de baan!