Fotoreeks ‘Denderleeuw ’20+’21 in beeld’ is compleet

Kunstroute_denderleeuw

DENDERLEEUW  Liefhebbers van een stevige wandeling of fietstocht konden er niet naast kijken: in het kader van de Kunstroute 2021 stonden over heel Denderleeuw 36 portretten tentoongesteld uit de fotoreeks ‘Denderleeuw ’20+’21 in beeld’. Nu zijn ook de laatste 5 portretten uitgestald.  

De expo ‘Denderleeuw ’20+’21 in beeld’ maakt deel uit van de Kunstroute 2021. Fotograaf Yves Nevens bracht Denderleeuwenaren die in de voorbije maanden, jaren of gedurende hun loopbaan iets hebben betekend voor de gemeente op een originele manier in beeld. “In opdracht van de gemeentelijke werkgroep Erfgoed werden voor de start van de Kunstroute eerst 36 van de 41 portretten gemaakt en tentoongesteld langs een parcours van 13 buitenlocaties. Om de expo te vervolledigen tot 41 werd een beroep gedaan op het grote publiek,” zegt schepen  voor Cultuur Alberic Sergooris.

“Tot eind juni kon men via de gemeentelijke website suggesties inzenden om te bepalen welke vijf personen nog zouden worden gefotografeerd. Onze inwoners verkozen Herman De Backer, Werner Ruyseveldt, Antoine Vermeulen, Mentissa Aziza en Rita Van Den Bossche”, vult schepen voor Erfgoed Jan De Nul aan.

Zij stonden deze zomer voor de lens van Yves Nevens, en nu zijn ook de panelen klaar en toegevoegd op de 13 locaties. Zo is de expo nu compleet. Om iedereen de kans te geven om de tentoonstelling te bezoeken, wordt de expo verlengd tot eind oktober. De route van 16 km leent zich perfect voor een stevige wandeling of een fietstocht doorheen de gemeente, te combineren met speelpleintjes, lokale horeca en leuke plekjes.

Meer info over het fotoproject, de routekaart en een overzicht van de 41 geportretteerde Denderleeuwenaren vind je op www.denderleeuw.be/2021.