KSA Geraardsbergen schenkt Sjorringbier en mattentaarten (voor nieuw lokaal)

ksa geraardsbergen

Ten huize KSA Geraardsbergen is een grondige vernieuwing aan de gang. De riolering- en funderingswerken zijn intussen achter de rug. Ondanks de werkzaamheden gaan de jeugdbewegingsactiviteiten gewoon door. Om alles te helpen bekostigen organiseren KSA’ers een verkoop van hun zelf gebrouwen Sjorringbier.  

Het ledenaantal van de jeugdbeweging is de laatste jaren sterk gestegen. KSA Geraardsbergen telt 220 leden en 36 leid(st)ers. Het dus is belangrijk dat de activiteiten in een ruime en veilige infrastructuur kunnen doorgaan. 

Bondsleider Jarno Clement: “In oktober hebben we afscheid genomen van de verouderde lokalen en hebben we er de sloophamer ingezet. De afbraak was geen evidentie want de corona-maatregelen lieten uiteraard geen grootschalig vrijwilligerswerk toe.

Na de afbraak kon de opbouw starten. In maart werd de fundering gegoten en sinds kort zijn de metselwerken begonnen”.

Pakketjes

Het hele project is een grote investering voor de KSA. Het stadsbestuur ondersteunt de groep met infrastructuursubsidies en een lening. “Daar zijn we heel dankbaar voor, maar kostendekkend is dit niet”, weet de bondsleider. Om aan extra fondsen te komen, verkoopt KSA Geraardsbergen Sjorringbier, zelf gebrouwen nog wel en met een naam die verwijst naar het sjorren van vlaggenmasten, een activiteit die KSA’ers stevig in de vingers zit. 

Het blonde bier heeft een percentage van 6,5% en smaakt als een stevige pils. Voor wie geen bierfanaat is, zijn er ook heerlijke mattentaarten beschikbaar. Voor wie van beide wil proeven zijn er pakketjes met 2 Sjorringbiertjes en 3 mattentaarten. 

Klik hier om te bestellen of voor meer info!

Share on facebook
Deel dit artikel