Kunstenparcours KRASJ overtreft zichzelf

krasj

NINOVE  Het zijn moeilijke tijden, zeker ook voor activiteiten die op publiek mikken. Maar bij het kunstenparcours KRASJ hoor je ze niet klagen. De biënnale lokte 1.135 bezoekers. Waarmee alle verwachtingen werden overtroffen.  

KRASJ bewijst dat kunst en cultuur nuttig en nodig zijn om mentale zuurstof te pompen in een samenleving, die nu al meer dan een jaar zo goed als op slot zit. De organisatoren zouden met duizend bezoekers – het aantal van de twee eerste edities – al heel blij zijn geweest zijn, maar deze editie scoorde ondanks alles nog een stuk hoger. Het hele evenement verliep noodgedwongen volgens het museumprotocol, met verplichte reservering en tijdsloten die slechts een maximumaantal bezoekers toelieten. 

Die beperkende maatregelen hebben het publiek niet afgeschrikt, net zomin als het kille lenteweer en de gesloten horeca. Integendeel, het slotweekend was uitverkocht, en ook in het paasweekend werd op twee van de drie dagen het bordje ‘uitverkocht’ bovengehaald. Maar ook op weekdagen scoorde de biënnale vlotjes zestig tot honderd bezoekers. 

Dat KRASJ niet gespreid was over vijf of zes weekends zoals bij eerdere afleveringen, maar opteerde voor een korte maar krachtige editie binnen de paasvakantie, bleek dus een goede zet te zijn. 

Brede omgeving

“Elke KRASJ is al van een heel andere snit geweest, onder meer door de gebouwen die we ter beschikking hadden en de keuzes die de curator durfde te maken. We hebben ook dit keer zeer veel positieve en aangename reacties gehoord”, benadrukt schepen voor Cultuur Henri Evenpoel. “Curator Griet Menschaert is er in geslaagd een kleurrijk en avontuurlijk parcours samen te stellen. We zijn blij dat de opkomst zo groot was, zowel uit Ninove als uit de brede omgeving”. 

Klik voor meer info over Krasj

Share on facebook
Deel dit artikel