Laat je zien op de Fiets! Fietsersbond en AXA verlichten de onverlichte fietser

De dagen worden weer steeds korter. In de ochtend- en avondspits is het donker, wat ons minder zichtbaar maakt in het verkeer. Een goede fietsverlichting is op die momenten cruciaal. Maar in oktober komen veel fietsers erachter dat hun fietslampjes stuk zijn, de batterijen op, of dat de kinderfiets ook lichtjes nodig heeft.

Daarom slaan de Fietsersbond en AXA de handen ineen om fietsers letterlijk in de spotlight te zetten met een heuse verlichtingscampagne. Want ook fietsers moeten goed verlicht zijn in het verkeer. De verlichtingscampagne heeft als doel om te sensibiliseren over de juiste fietsverlichting en is een letterlijk lichtpuntje in het donker voor de onverlichte fietser. 

Van 19 oktober tot 10 november zullen op heel wat plekken in Vlaanderen en Brussel verlichtingsteams van de Fietsersbond klaar staan in de ochtend- en avondspits. Om goed verlichte fietsers te bedanken, en om wie nog niet genoeg verlicht is, te sensibiliseren. 

Ook Fietsersbond Haaltert doet op dinsdagochtend 20 oktober mee aan deze actie in de Muisstraat in Haaltert. Door deze straat passeren dagelijks vele fietsende scholieren en pendelaars, en de vrijwilligers van de Fietsersbond zijn dan ook blij hen een kleine attentie te kunnen aanbieden.