Laura Peeters wil peukentegels in de straten

Asbaktegel

Als het van Laura Peeters (NV-A) afhangt komen er peukentegels in de straten van Ninove. Een goede oplossing voor een properdere omgeving zonder kauwgom en sigarettenpeuken, zegt Peeters.. 

Ninove besteedt veel aandacht besteed voor de strijd tegen zwerfvuil en sluikstorten. Maar wat met de vele sigarettenpeuken en de kauwgom die dagelijks op de grond terecht komen, vraagt Laura Peeters zich af. Ze verwijst naar de bushaltes, de ingang van het winkelcentrum, en andere plaatsen die dagelijks moeten opgeruimd worden door de stadsdiensten. 

“Een project dat mijn aandacht trok en een succes blijkt te zijn in andere steden en gemeenten is dat van de asbaktegel of peukentegel”, zegt Peeters. Deze is van metaal en zit verzonken in de straat. Een tegel die bestaat uit een rooster, waarin sigarettenpeuken of kauwgom kan gegooid worden.

“Een propere omgeving, trekt minder afval aan en geeft een veiliger gevoel aan onze inwoners en bezoekers. Naast dit alles kunnen ze op een eenvoudige manier worden leeggemaakt. De goedkope kostprijs van een peukentegel zorgt voor een onmiddellijke verbetering van de leefbaarheid in de stad en het milieu”, pleit de NV-A’er.

Share on facebook
Deel dit artikel